Så vill regeringen minska klyftorna

KORTNYTT. Ett ny kommitté ska minska klyftorna, öka jämställdheten och förbättra integrationen, meddelar regeringen. 

En ny kommitté inrättas på uppdrag från regeringen. Tidigare generaldirektör för Inspektionen för Socialförsäkringsfrågor, Per Molander, ska leda arbetet. 

Läs också: Han leder arbetet i ny kommitté

Kommittén går under namnet Jämlikhetskommissionen och har som huvudsaklig uppgift att ta fram förslag som långsiktigt minskar klyftorna.  

– Klyftor mellan rika och fattiga, mellan män och kvinnor, mellan stad och land, sliter sönder och skapar misstroende. Kampen mot de växande klyftorna är en av regeringens viktigaste uppgifter, säger finansminister Magdalena Andersson i ett pressmeddelande. 

Läs också: Socialdemokraterna gör valrörelsen till Priderörelsen

Jämlikhetskommissionen ska ta fram åtgärder som bidrar till att utjämna skillnader i uppväxtförhållanden och ge möjligheter till god utbildning och arbete. Arbetet i kommittén ska bidra till ökad jämställdhet, förbättrad integration och förstärkt arbete för en jämlik hälsa.

Senast den 31 maj 2020 ska arbetet redovisas. 

Forrige artikel Sverige köper luftvärnssystemet Patriot Næste artikel Sjöfartsverkets helikoptrar ska anpassas till brandbekämpning
Här är alla 23 ministrar i nya regeringen

Här är alla 23 ministrar i nya regeringen

REGERING. Sveriges nya regering består av 23 ministrar, fem från Miljöpartiet och 18 från Socialdemokraterna. Det är lika många statsråd som i förra regeringen. Könsfördelningen är 12 kvinnor och elva män, vilket också är oförändrat jämfört med förra regeringen. Miljöpartiet får en minister mindre, Socialdemokraterna en mer.