Om  
Mats Nordberg

Riksdagsledamot avliden efter en tids sjukdom

Mats Nordberg har gått bort efter en tids sjukdom, meddelar Sverigedemokraterna. ”Mats var en enastående kollega, vän och politiker. Han kommer att vara mycket saknad här i korridorerna på riksdagskansliet” säger gruppledare Henrik Vinge (SD).

Mats Nordberg (SD) har suttit i riksdagen sedan 2018.
Mats Nordberg (SD) har suttit i riksdagen sedan 2018.Foto: Sverigedemokraterna
Miranda Olsson

Riksdagsledamoten Mats Nordberg (SD) har avlidit vid 64 års ålder. Det meddelar Sverigedemokraterna i ett mejl till Altinget och flera medier.

Henrik Vinge är partiets gruppledare i riksdagen:

”Mats var en enastående kollega, vän och politiker. Han var en ivrig eldsjäl som på flera sätt bidragit till det parti vi är idag. Inte minst genom sitt engagemang och hårda arbete i miljö- och jordbruksutskottet där hans breda kompetens inom skogsbruk har utvecklat partiet och den politik vi driver på området mycket. Han kommer att vara mycket saknad här i korridorerna på riksdagskansliet. Våra tankar går idag till hans familj.”

Valframgång i Dalarna

Nordberg var tidigare Sverigedemokraternas skogspolitiska talesperson. Han valdes in i riksdagen 2018 och satt bland annat som ledamot i miljö- och jordbruksutskottet samt utrikesutskottet där han var ansvarig för biståndsfrågor.

I Dalarna, där Nordberg var partiets förstanamn efter Jimmie Åkesson, ökade SD ökade med nära 5 procentenheter i det senaste valet. 

– Nästan alla bilar som åkte förbi vinkade och tutade. Vi känner att stödet ökar i Dalarna, sade Mats Nordberg till SVT på partiets valvaka.

Mats Nordberg gick bort den 15 januari.

Läs också

Nämnda personer

Mats Nordberg

Tidigare riksdagsledamot (SD), skogspolitisk talesperson  
Doktor i skogshushållning och jägmästare

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00