Riksdagscomeback på gång för Arkelsten (M)

INHOPP. Moderaternas tidigare partisekreterare Sofia Arkelsten åkte ur riksdagen i höstas. Nu kan hon göra comeback, när en partikollega går på föräldraledighet.

Jessica Rosencrantz kommer att vara barnledig från den 26 augusti 2019 till den 3 maj 2020. Under perioden ska hennes riksdagsplats fyllas av en ersättare.

Först på tur att fylla Rosencrantz skor står Sofia Arkelsten, som tvingades lämna riksdagen i höstas efter att Moderaterna i Stockholms kommun backat med två mandat. 

Arkelsten är i dag senior konsult på PR-byrån Hallvarsson och Halvarsson. Hon satt i riksdagen 2006-2018. 2006-2010 var hon ledamot av miljö- och jordbruksutskottet och 2012-2018 satt hon i utrikesutskottet. Det senare var hon ordförande för 2012-2014.

Mellan 2010 och 2012 var hon partisekreterare för Moderaterna.

Forrige artikel Engelska skolan får ny vd Engelska skolan får ny vd Næste artikel Fridolin (MP) lämnar utbildningsutskottet Fridolin (MP) lämnar utbildningsutskottet
SJF och TU: Beslutet möjliggör fortsatt granskning av makthavare

SJF och TU: Beslutet möjliggör fortsatt granskning av makthavare

DEBATT. Beslutet att upphäva producentansvaret för returpapper är fattat. Det är ett viktigt beslut och det enda möjliga. Det finns debattörer som hävdar att journalistiken nu smiter undan ansvar och att miljön får ta smällen. Det stämmer inte, skriver Journalistförbundets Ulrika Hyllert och TU:s nya vd Ewa Thorslund.