RF försiktigt optimistiskt efter möte med Trafikverket om vägfrågan

Under måndagen träffade Riksidrottsförbundet (RF) Trafikverkets ledning om turerna kring tillämpningen av regler vid arrangemang på statliga vägar. ”Det här ska inte kosta civilsamhället mer pengar. Punkt”, säger RF:s ordförande Björn Eriksson.

Under midsommarfirandet i Tibble utanför Leksand brukar barnens få åka traktorflak till det större firandet i byn senare på kvällen.  
Under midsommarfirandet i Tibble utanför Leksand brukar barnens få åka traktorflak till det större firandet i byn senare på kvällen.  Foto: Ulf Palm/TT
Anders Gustafsson

Det var de fyra högsta cheferna på Trafikverket, inklusive gd Roberto Maiorana och överdirektör Francisca Ramsberg, som mötte en delegation från Riksidrottsförbundet. Anledningen var de problem som har uppstått för idrottsrörelsen, och andra delar av civilsamhället, när Trafikverket har skärpt tillämpningen av regelverket för arrangemang på statliga vägar. Sedan årsskiftet får ideella organisationer inte längre skylta och dirigera om, däremot ska de betala för när Trafikverket eller av dem anlitade entreprenörer utför uppgiften.

Den förra S-regeringen gav den 1 september förra året Trafikverket i uppdrag att utreda hur man kan förenkla regelverk och arbetssätt för föreningarna. Myndigheten ska senast den sista mars redovisa uppdraget till regeringen.

Altinget logoCivilsamhälle
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget civilsamhälle får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00