Debatt

Replik: Ernkrans har blivit hjärntvättad att tro att allt Tusk gör är bra

Matilda Ernkrans (S) bör tänka själv i stället för att tro på den falska politiska berättelsen om att Lag och Rättvisa är dåligt och Donald Tusk är bra. Det skriver Arkadiusz Mularczyk (PiS), före detta vice utrikesminister i Polen, i en replik.

Polens nuvarande premiärminister Donald Tusk får oförtjänt mycket beröm i internationell media, menar debattören.
Polens nuvarande premiärminister Donald Tusk får oförtjänt mycket beröm i internationell media, menar debattören.Foto: Petr David Josek/AP/TT
Detta är en opinionsartikel som speglar skribentens åsikter.

Sverigedemokraterna (SD) ska ha beröm för att de inte fallit offer för de falska narrativen som kommuniceras av Tusk-främjande medier. Här är ett tydligt faktum: Lag och Rättvisa (PiS) bröt aldrig mot den polska konstitutionen, vilket Donald Tusk gjorde på mindre än 30 dagar efter han tillträdde.

Wiechel talar sanning

Markus Wiechel (SD) talar sanning när han, i en riksdagsdebatt, säger att ”Donald Tusk gör sitt yttersta för att eliminera kritiska medier genom att använda regeringsmakten”. I vilka andra EU-medlemsstater har en premiärminister sett till att ett offentligt TV-bolag stängs ned mitt i sändningen? Kom ihåg att när det senast hände i Polen rådde krigslagar.

Läs också

Dessutom, i vilken annan EU-medlemsstat har en premiärminister sett till att chefen för den nationella åklagarmyndigheten avsatts med våld? I vilken annan EU-medlemsstat har en premiärminister sett till att presidentens benådning ignoreras och politiker kastas i fängelse?

”Partisk internationell media”

Donald Tusk har låtit allt detta ske och människor som Matilda Ernkrans (S) har, i stället för att tänka själva, blivit hjärntvättade till att tro på den falska politiska berättelsen om att Lag och Rättvisa är dåligt och allt Tusk gör är bra.

Jag tackar Markus Wiechel för hans ansträngningar att kommunicera vad som faktiskt händer i Polen och jag är besviken, men inte förvånad, över att Ernkrans och andra blint accepterar och följer vad en uppenbart partisk internationell media säger till dem.

Läs tidigare inlägg i debatten

S: Varför står inte SD på demokratins sida?

Alla välkomnar Polens resa tillbaka mot demokrati och rättssäkerhet. Alla förutom Sverigedemokraterna. Partiet är nu svaret skyldiga – varför står ni inte på demokratins sida? Det skriver Matilda Ernkrans (S), vice ordförande i EU-nämnden. 

Nämnda personer

Matilda Ernkrans

Riksdagsledamot (S), vice ordförande i EU-nämnden, ledamot i partistyrelsen
fil. kand i statskunskap och sociologi (Örebro uni., 2002)

Markus Wiechel

Riksdagsledamot (SD)
Studier i statsvetenskap och vid socionomprogrammet (Linköpings uni.)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00