Pressträff med högskoleminister Matilda Ernkrans

PRESSTRÄFF. Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, håller pressträff om högskoleprovet. Se den live här. 

Få en daglig politisk nyhetsöverblick – prenumerera på Altinget gratis nyhetsbrev.

Forrige artikel Slutbetänkande om socialtjänst överlämnas till Lena Hallengren Slutbetänkande om socialtjänst överlämnas till Lena Hallengren Næste artikel Överblick: Nya bud om högskoleprovet, ökad strejkrisk och arga jägare Överblick: Nya bud om högskoleprovet, ökad strejkrisk och arga jägare
Nej, politiker är inte osentimentala schackdatorer

Nej, politiker är inte osentimentala schackdatorer

ANALYS. Hade Centerpartiet varit verkligt osentimentalt i fallet Fredrick Federley hade han förmodligen kapats redan i förra veckan. Det som sker nu illustrerar snarare att det inom partier finns både sentimentalitet och vänskap, inte bara kallhamrad strategi.

Överblick: Liberal SCB-mardröm och landshövding slutar

Överblick: Liberal SCB-mardröm och landshövding slutar

ÖVERBLICK. Liberalerna får sitt lägsta stöd någonsin i SCB:s partisympatiundersökning. Fredrick Federley (C) har inte partiledningens förtroende. Stefan Löfven (S) menar att det är regionerna som bär ansvaret för att äldre inte fått coronavård och landshövdingen i Norrbotten slutar.

L-toppen som hoppat av riksdagen fyra gånger

L-toppen som hoppat av riksdagen fyra gånger

INTERVJU. Medan Liberalerna på riksnivå ligger under riksdagsspärren i mätning efter mätning så styr Torkild Strandberg (L) Landskrona med ett stöd på över 30 procent. Han har också blivit invald i riksdagen fem gånger, men fyra gånger har han hoppat av.