Om  
Katarina Stensson

Piratpartiet vill tillbaka till EU-parlamentet – hon toppar listan

Efter tio års frånvaro vill Piratpartiet ta sig tillbaka till Europaparlamentet. Toppar valsedeln gör partiledaren själv, Katarina Stensson.

Axel Hyttnäs Telin

Partiledaren Katarina Stensson är Piratpartiets förstanamn på EU-valsedeln. I ett pressmeddelande säger hon att partiet behövs mer än någonsin i EU-parlamentet.

– Både för våra frihetliga grundvärderingar och för de digitala sakfrågorna som har otroligt stor inverkan på oss här i Sverige. Våra systerpartier har redan en stark närvaro i EU-parlamentet – en närvaro vi svenska pirater ska stärka ytterligare, säger Stensson.

I valet 2009 kammade Piratpartiet ihop 7,1 procent av rösterna, vilket räckte till två mandat. De senaste två valresultaten – 2,2 respektive 0,6 procent – räckte inte till mandat i något av fallen.

Efter de svenska piraternas utträde består dagens piratpolitiska närvaro i Europaparlamentet av en tysk samt tre tjeckiska EU-parlamentariker.

Bättre digital demokrati än X

I ett inlägg på X berättar Katarina Stensson att hon har ”ett gäng idéer” om vad hon skulle vilja göra på EU-nivå. Bland annat vill hon se en bättre digital demokrati än den plattformen X har att erbjuda.

Nämnda personer

Katarina Stensson

Partiledare Piratpartiet
Licentiat i teknisk fysik (KTH 2018)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00