Partiledarna tackar av Lööf med böcker och experimentlåda

Efter 16 år i riksdagen och elva som partiledare har Annie Lööf (C) nu genomfört sin sista partiledardebatt i kammaren.

När Annie Lööf väl har slutat som partiledare blir det fortsatt många möten. Jimmie Åkesson bjuder henne på fotbollsmatch och Nooshi Dadgostar ger henne en spadag för två. Av statsministern får hon en experimentlåda för hela familjen.
När Annie Lööf väl har slutat som partiledare blir det fortsatt många möten. Jimmie Åkesson bjuder henne på fotbollsmatch och Nooshi Dadgostar ger henne en spadag för två. Av statsministern får hon en experimentlåda för hela familjen.Foto: Fredrik Sandberg/TT
Axel Hyttnäs Telin

– Det är svårt att inte bli berörd av att stå här i dag, inleder Annie Lööf (C) sitt anförande under onsdagens partiledardebatt, som också är partiledarens sista.

Hon passade på att tacka både M, KD och L för åren i Alliansen, men även MP och S för samarbetet under januariavtalet.

När det senare återigen var Annie Lööfs tur i talarstolen begärde partiledarna replik för att tacka av henne.

Magdalena Andersson (S) var först i raden av partiledare.

– Annie Lööf har spenderat över ett decennium i svensk politik. Väldigt mycket har hänt, inleder Andersson.

– Det som kännetecknar en skicklig ledare, det är just hanteringen av stora förändringar. Att klara av att hantera dem och samtidigt hålla kurs mot det stora målet.

Som present från S-ledaren får Lööf boken ”Barnfamiljens friluftsguide till Stockholm”. Dessutom bjuder Andersson in Annie Lööf med familj för korvgrillning vid Anderssons favoritgrillplats i Nacka.

Bänkgrannen Jimmie Åkesson (SD) svarade innan debatten nej på mediernas fråga om han kommer att sakna debatterna med Lööf.

– Det är samma sak och samma gamla argument och vi kommer ingenstans. Vi är färdiga med varandra känner jag, sade han i kammaren.

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.