Oppositionen skeptiska till snabbspår för vräkning av hyresgäster

Regeringen vill skynda på införandet av den nya lagen om vräkning av hyresgäster som begår brott. Samtliga oppositionspartier är dock kritiska till regeringens iver. ”Ska användas med försiktighet”, säger Jennie Nilsson (S). 

Regeringen borde ge både lagråd och riksdag tillräckligt med tid för att genomföra ett så komplex lagförslag som förslaget om att öka möjligheterna att säga upp hyresgäster som begår brott. Det menar Jennie Nilsson (S) och Katarina Luhr (MP). Även Alireza Akhondi (C) är kritisk till regeringens tillvägagångssätt. 
Regeringen borde ge både lagråd och riksdag tillräckligt med tid för att genomföra ett så komplex lagförslag som förslaget om att öka möjligheterna att säga upp hyresgäster som begår brott. Det menar Jennie Nilsson (S) och Katarina Luhr (MP). Även Alireza Akhondi (C) är kritisk till regeringens tillvägagångssätt. Foto: Malin Hoelstad/Jessica Gow/TT
Louise Carlsson-Örning

Samtliga oppositionspartier är tveksamma till att skynda på införandet av den nya lag som ska göra det enklare att vräka hyresgäster som begår brott. 

– Jag tycker att det ska

Altinget logoBo och Bygg
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget bo och bygg får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00