Nya trafikutskottstoppen: ”Centralt med fokus på hela landet”

Redan den första dagen på nya uppdraget fick trafikutskottets nya ordförande en het potatis i knät, i och med planerna på att stoppa höghastighetstågen. ”Det är inte så bra att vi inte kan ha en långsiktighet i det arbetet” säger Ulrika Heie, Centerpartiet.

<div>Heie har en bakgrund inom utbildningsfrågorna och miljö- och jordbrukspolitiken, och sitter även i styrelsen för tankesmedjan Fores.</div>
Heie har en bakgrund inom utbildningsfrågorna och miljö- och jordbrukspolitiken, och sitter även i styrelsen för tankesmedjan Fores.
Foto: Centerpartiet
Jacob Hederos

En av Centerpartiets mest rutinerade ledamöter tar nu klivet från miljö- och jordbrukspolitiken till ett nytt politikområde. Ulrika Heie tar över ordförandeklubban i trafikutskottet. Partiets vice gruppledare har sedan tidigare erfarenhet av ordföranderollen, då hon klivit in och vikarierat på posten i både utbildnings- och miljö- och jordbruksutskottet.

Hon beskriver steget från det tidigare till det nya uppdraget som spännande.

– Det är ju två utskott som har ett ”hela landet”-perspektiv, ur många olika ingångar. Det finns mycket beröringspunkter mellan dem, inte minst många utmaningar kopplade till klimat- och miljö. Så det känns väldigt spännande.

Altinget logoInfrastruktur
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget infrastruktur får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00