Nya riksdagsledamöter till hösten

TILLSKOTT. Flera riksdagsledamöter ska gå på föräldraledighet. Det gör att nya ansikten dyker upp i riksdagshuset i höst.

Nooshi Dadgostar (V), ledamot i socialförsäkringsutskottet går på föräldraledighet den 19 augusti och kommer tillbaka till riksdagen den 1 mars 2020. Hon kommer att ersättas av Andreas Lennkvist Manriquez. Han är 25 år och sedan 2014 aktiv som kommunpolitiker i Österåker.

Socialdemokrater 

I oktober går också Sanne Lennström (S), ledamot i civilutskottet, på föräldraledighet. Närmast på tur att ersätta henne i riksdagen är Inga-Lill Sjöblom. Hon är 59 år och ordförande för LO-facken i Uppsala/Knivsta. Lennström kommer tillbaka till riksdagen i mitten av maj 2020. 

Mattias Vepsä (S), kommer att vara ledig från sitt riksdagsuppdrag den 15 juli 2019 till den 13 januari 2020. Under tiden ersätts han av 75-åriga Elsemarie Bjellqvist.

Moderater  

Johan Hultberg (M) kommer att vara föräldraledig från den 9 september till den 1 mars 2020. Under den tiden ersätts han av Lars-Arne Staxäng, som satt i riksdagen 2006-2018.

Jessica Rosencrantz (M) kommer att vara föräldraledig från den 26 augusti 2019 till den 3 maj 2020. Närmast på tur att ersätta är den tidigare partisekreteraren Sofia Arkelsten.

Sedan tidigare är följande personer föräldralediga: 

  • Teresa Carvalho (S) fram till den 30 november. Ersättare: Erica Nådin
  • Ludvig Aspling (SD) fram till den 27 juni. Ersättare Katarina Olofsson
  • Emilia Töyrä (S) fram till den 30 november. Ersättare: Hannah Bergstedt
  • Ida Drougge (M) fram till den 9 september. Ersättare: Fredrik Schulte (till den 1 juli), Richard Herrey (från den 2 juli). 

Forrige artikel Kristersson värvar pressekreterare från Timbro Kristersson värvar pressekreterare från Timbro Næste artikel Vegetarisk myndighet väcker irritation Vegetarisk myndighet väcker irritation