Nya myndighetschefen: ”Behöver skolorna päron kan vi inte erbjuda äpplen”

Aurora Lindberg ser som ny generaldirektör fram emot att ta SPSM till nästa nivå. För Altinget berättar hon om sin vision.

”Ibland så tror jag att vi skolmyndigheter fastnar i att påpeka hur viktigt det är med likvärdighet och att alla elever ska få stöd utifrån sina behov”, säger Aurora Lindberg till Altinget.
”Ibland så tror jag att vi skolmyndigheter fastnar i att påpeka hur viktigt det är med likvärdighet och att alla elever ska få stöd utifrån sina behov”, säger Aurora Lindberg till Altinget.Foto: Jonas Ekströmer/TT, Elliot Eliot
Rebecka Prahl

Nyligen blev Aurora Lindberg, som varit tf generaldirektör sedan Fredrik Malmberg slutade, ny chef för Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM). 

– Jag känner mig väldigt stolt och så känner jag mig väldigt taggad för det uppdraget. Jag hade fördelen att faktiskt få prova på jobbet innan. Sen är det lite annat att faktiskt gå in som myndighetschef, säger hon till Altinget.  

Nu vill Aurora Lindberg ta myndighetens arbete till nästa nivå. SPSM ska bli tydligare i hur lärare och skolhuvudmän ska åstadkomma målen i skollagen.  

Altinget logoUtbildning
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget utbildning får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00