Om  
Mia Horn af Rantzien

Nya ledamöter i SNS vetenskapliga råd

Tre forskare är nya ledamöter i SNS vetenskapliga råd. Det är arbetsmarknadsekonomen Lena Hensvik, sociologen Martin Hällsten samt energi- och miljöekonomen Robert Lundmark.

Tre forskare är nya ledamöter i SNS vetenskapliga råd: Martin Hällsten, Lena Hensvik och Robert Lundmark. 

  • Hällsten, professor i sociologi vid Stockholms universitet, studerar ojämlikhet med inriktning på utbildningsval. Han har tidigare studerat utbildningsval, socialt kapital och ojämlikhet kopplat till etnicitet.
  • Hensvik, professor i nationalekonomi vid Uppsala universitet, forskar om arbetsmarknaden. Fokuset ligger på lönestruktur och informella kontakters betydelse. 
  • Lundmark, professor i nationalekonomi vid Luleå tekniska universitet, inriktar sin forskning på energi- och miljöekonomi. Fokuset ligger bland annat på biobränslen och hanteringen av skogen som resurs.

"Vi är mycket glada"

– Lena, Martin och Robert arbetar med spännande och samhällsrelevant forskning inom sina respektive fält och vi är mycket glada över att välkomna dem till SNS vetenskapliga råd. Deras perspektiv, kunskap och forskarnätverk kommer på ett värdefullt sätt att bidra till vårt arbete med att ta fram aktuell forskning om viktiga samhällsfrågor, säger Mia Horn af Rantzien, vd för SNS, i ett pressmeddelande.

Nämnda personer

Mia Horn af Rantzien

ekon. dr (Handelshögskolan i Stockholm, 1994)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00