Om  
Anna Seim

Hon blir ny vice riksbankschef

Anna Seim, professor i nationalekonomi vid Stockholms universitet, blir ny vice riksbankschef när Martin Flodéns mandat går ut den 21 maj.

Anna Seim, som är professor i nationalekonomi vid Stockholms universitet och som idag sitter som ledamot i Finanspolitiska rådet, blir en del i riksbanksdirektionen i maj.
Anna Seim, som är professor i nationalekonomi vid Stockholms universitet och som idag sitter som ledamot i Finanspolitiska rådet, blir en del i riksbanksdirektionen i maj.Foto: Lisa Hallgren / SvD / TT
Albin Bohlin

Riksbanksfullmäktiges ordförande Bo Broman och vice ordförande Tomas Eneroth är glada över rekryteringen.

– Anna Seim har en gedigen akademisk karriär och djupa insikter i hur centralbanker påverkar samhällsekonomin. Hon kommer att komplettera övriga ledamöter väl och vi gläds också åt att beslutet var enhälligt, säger de båda ordförandena synkroniserat i ett pressmeddelande.

Anna Seim tar över som vice riksbankschef efter Martin Flodén, vars mandat löpet ut den 21 maj.

Övriga ledamöter i Riksbankens ledning är riksbankschef Erik Thedéen, förste vice riksbankschef Anna Breman och vice riksbankscheferna Aino Bunge och Per Jansson.

Anna Seims mandatperiod inleds den 22 maj och sträcker sig över en sexårsperiod. Hon deltar i sitt första penningpolitiska den 26 juni.

Läs också

Nämnda personer

Anna Seim

Vice riksbankschef
Professor i nationalekonomi (Stockholms uni.)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00