Om  
Christine Cars-Ingels

Ny PRO-topp ”ger behagligt intryck”

Christine Cars-Ingels lämnar posten som generalsekreterare för Riksförbundet Hjärtlung, detta för att bli ny förbundssekreterare för Pensionärernas riksorganisation, PRO.

I augusti blir Christine Cars-Ingels PRO:s nya förbundssekreterare.
I augusti blir Christine Cars-Ingels PRO:s nya förbundssekreterare.Foto: Anneli Nygårds/PRO
Albin Bohlin

Det har gått tio år sedan Christine Cars-Ingels blev generalsekreterare för Hjärtlung. Men nu väntar nya uppdrag. Den första augusti blir hon ny förbundssekreterare för PRO. Och enligt PRO:s ordförande Åsa Lindestam var rekryteringen ett lätt beslut.

– Christine Cars-Ingels ger ett behagligt intryck och har en bakgrund som passar oss. PRO sökte en förbundssekreterare med ledaregenskaper, folkrörelsebakgrund och erfarenhet av att leda chefer, säger hon i ett pressmeddelande.

Den nyrekryterade förbundssekreteraren har även arbetat på Folkbildningsförbundet och Internetstiftelsen, i den senare rollen med ett särskilt uppdrag riktat mot internetovana grupper.

– PRO är en varm organisation som uttrycker stor glädje över den gemenskap man har i föreningarna. Det är också en organisation med stor beslutsamhet, och som med självförtroende ser sig som en viktig part för att vara med och utveckla livet för dagens och kommande pensionärer när det gäller trygghetsfrågor, glädje och välmående. Jag hoppas kunna bygga organisationen ännu starkare, säger Christine Cars-Ingels.

Hon tillträder sin nya tjänst den 12 augusti. Förbundet Hjärtlung kommer att utse en interim generalsekreterare i väntan på att Cars-Ingels efterträdare rekryteras.

Nämnda personer

Christine Cars-Ingels

Avgående generalsekreterare Riksförbundet Hjärtlung, tillträdande förbundssekreterare PRO
Fil. kand i statsvetenskap (Stockholms uni., 1996)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024