Näringslivstoppar utser ny vd till sitt omsorgsbolag

Omsorgsbolaget Silver life ägs av Leif Östling, Peje Emilsson och Conni Jonsson. Nu har de utsett en ny vd för bolaget som driver lyxiga boenden för äldre.

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Josefin Lingström

Företaget Silver life driver trygghet- och omsorgsboende för äldre på tre orter i dag - Nacka, Täby och Upplands Väsby. Boendena har betydligt högre standard än kommunala boenden. En plats på deras omsorgsboende i Nacka kostar 7 500-17 000 kronor i månaden. De boende har tillgång till gym, aktivitetsrum och bemannad lounge. 

Grundare till Silver life är Peje Emilsson. Han grundade och äger friskolebolaget Kunskapsskolan samt PR-byrån Kreab. Övriga ägare är Leif Östling, tidigare ordförande för Svenskt näringsliv, och Conni Jonsson som är grundare och styrelseordförande för investmentbolaget EQT.

Ordförande på vd-posten

Tillsammans med övriga i styrelsen har de nu utsett en ny vd för Silver life. Det är Carl-Johan Westring som tillträder 1 oktober. Han efterträder styrelseordförande Maria Rankka som varit tillförordnad vd sedan Mats Sundbom lämnade posten tidigare i år. 

Carl-Johan Westring kommer senast från Education first där han haft olika chefsbefattningar. Innan dess var han konsult på McKinsey och co. 

Artikeln har uppdaterats med priser för hyran på boendet.

Nämnda personer

Peje Emilsson

Grundare Kreab, Demoskop, Kunskapsskolan och Silver life
Fil. kand i statsvetenskap, praktisk filosofi, statistik och andra kurser (Stockholms uni., 1967)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00