Myndighet läggs ned

KORTNYTT. Riksdagen har beslutat att myndigheten Delegationen mot segregation ska läggas ned nästa år. Flera statsbidrag till arbetet mot segregation sänks dessutom under 2019 med M-KD-budgeten.

Myndigheten, som knappt funnits i ett år, arbetar bland annat med att fördela statsbidrag och att samla kunskap kring segregation. Direktör är Inger Ashing och myndigheten har ett femtontal anställda.

Arbetsmarknadsutskottets ordförande och socialdemokraten Anna Johansson är skeptisk till nedläggningen. 

– Vi tycker det är väldigt olyckligt att man gör den här neddragningen eftersom segregationen är en av de stora samhällsproblem som vi har att möta, och där det är väldigt tydligt att ska man nå resultat krävs det samordnade insatser och uthållighet, säger hon till Sveriges radio. 

Jessica Polfjärd (M) som sitter i arbetsmarknadsutskottet säger att fler myndigheter inte är rätt väg att gå. 

– Vi tror inte att det här löses via en myndighet överhuvudtaget, vi har ett stort problem med segregation i vårat samhälle och det är flera delar som behöver bli bättre och rikta sig till de här personerna och det handlar ju om svensk arbetsmarknad och om ekonomisk politik, säger hon.

Läs också: Arbetsförmedlingen förhandlar om neddragning av personal

Forrige artikel Arbetsförmedlingen förhandlar om neddragning av personal Arbetsförmedlingen förhandlar om neddragning av personal Næste artikel Staten tar över kommunal skola
  • Rapportera

    A.N.

    Slöseri med skattepengar

    Bra att den här totalt onödiga instansen läggs ner. Men, flera borde läggas ner för att spara på skattepengar. Allt stöd till genus "forskning", "klimatförändringar", borde stoppas också.

Överblick: Fler regioner får restriktioner och bensinpriset kan höjas

Överblick: Fler regioner får restriktioner och bensinpriset kan höjas

ÖVERBLICK. Stockholms region har hyrt in konsulter för 27 miljoner kronor trots sparkrav. Nooshi Dadgostar (V) är beredd att fälla regeringen och Trafikverket varnar för höjda bensinpriser. Blekinge region kan få lokala restriktioner i dag. Läs Altingets överblick.