Arbetsförmedlingen förhandlar om neddragning av personal

KORTNYTT. Arbetsförmedlingen har inlett förhandlingar om personalneddragningar som följd av budgeten som har beslutats om i riksdagen. Till att börja med handlar det om 2 200-2 400 anställda.

Upp till 4 500 kan tvingas gå från myndigheten under 2019. 

Den nya budgeten innebär också att Arbetsförmedlingen måste spara cirka 4,5 miljarder kronor på insatser för arbetslösa under nästa år. På grund av detta stoppar nu myndigheten alla anvisningar till extratjänster och moderna beredskapsjobb från och med 1 januari. 

– Just nu arbetar vi intensivt med att bedöma hur vi ska arbeta när vi inte längre kan anvisa arbetssökande till extratjänster och moderna beredskapsjobb. Men det är viktigt att vi så långt det går försöker matcha de sökande mot arbete eller studier. Jag vill också understryka att inga extratjänster avbryts i förtid. Redan fattade beslut gäller, säger generaldirektör Mikael Sjöberg i ett pressmeddelande. 

Läs också: Fler deltidsarbetslösa akademiker

Forrige artikel Statens servicecenter avbryter upphandling Næste artikel Myndighet läggs ned Myndighet läggs ned
FHM ville tidigt se provtagning inom äldreomsorgen

FHM ville tidigt se provtagning inom äldreomsorgen

CORONA. Provtagningen i äldreomsorgen har gått trögt, men enligt Karin Tegmark Wisell, Folkhälsomyndigheten (FHM), har detta lyfts fram som prioriterat av myndigheten hela tiden. Hon avfärdar också kritiken om att Sverige inte tillvaratagit möjligheten att studera smittspridning i skolorna.

KDU-toppar: Socialdemokraterna borde begrava kvoteringsplanerna

KDU-toppar: Socialdemokraterna borde begrava kvoteringsplanerna

DEBATT. Det spelar ingen roll hur många kvinnor som sitter i börsnoterade bolagsstyrelser när kvinnor fortfarande inte kan röra sig fritt sena kvällar. Annika Strandhäll (S) bör ta tag i de verkliga jämställdhetsutmaningarna, skriver tre representanter från KDU.