Arbetsförmedlingen förhandlar om neddragning av personal

KORTNYTT. Arbetsförmedlingen har inlett förhandlingar om personalneddragningar som följd av budgeten som har beslutats om i riksdagen. Till att börja med handlar det om 2 200-2 400 anställda.

Upp till 4 500 kan tvingas gå från myndigheten under 2019. 

Den nya budgeten innebär också att Arbetsförmedlingen måste spara cirka 4,5 miljarder kronor på insatser för arbetslösa under nästa år. På grund av detta stoppar nu myndigheten alla anvisningar till extratjänster och moderna beredskapsjobb från och med 1 januari. 

– Just nu arbetar vi intensivt med att bedöma hur vi ska arbeta när vi inte längre kan anvisa arbetssökande till extratjänster och moderna beredskapsjobb. Men det är viktigt att vi så långt det går försöker matcha de sökande mot arbete eller studier. Jag vill också understryka att inga extratjänster avbryts i förtid. Redan fattade beslut gäller, säger generaldirektör Mikael Sjöberg i ett pressmeddelande. 

Läs också: Fler deltidsarbetslösa akademiker

Forrige artikel Statens servicecenter avbryter upphandling Næste artikel Myndighet läggs ned Myndighet läggs ned
Regeringen säger nej till anslutning av fossilgasterminal

Regeringen säger nej till anslutning av fossilgasterminal

KONCESSIONSBESLUT. Swedegas får nej från regeringen på sin ansökan om att ansluta sin terminal för fossil naturgas till det svenska gasnätet. Motiveringen från regeringen är att Sverige inte får byggas fast i ett beroende av fossila bränslen.