Max Andersson (MP) drar tillbaka sin kandidatur

AVHOPP. Han menar att MP har gått i fel riktning och att han inte vill vara “ett radikalt alibi” i valrörelsen. Han var placerad på plats 5 av Miljöpartiets nomineringskommitté.

Max Andersson har suttit i Europaparlamentet sedan 2014. Han har också varit riksdagsledamot för Miljöpartiet 2006-2010 och varit ledamot i partistyrelsen. Av nomineringskommittén nominerades han till femte plats i det kommande EU-valet. Men nu väljer Andersson alltså att dra tillbaka sin kandidatur.

I ett långt inlägg på Facebook redogör han grunderna för sitt beslut. I inlägget menar han att Miljöpartiet inte längre är ett systemkritiskt parti. Han tycker också att partiet har gått högerut och att januariavtalet kommer att förstärka det.  

“Jag har full förståelse för att den här regeringsbildningen var svår, men för ett grönt parti måste det också finnas en bortre gräns för vilken politik vi är beredda att administrera.”, skriver han.

Vill inte vara alibi 

Andersson hade velat fortsätta som EU-parlamentariker men menar att han inte kan ställa upp på den politiska inriktningen. 

“Jag vill partiet väl, och önskar det lycka i framtiden. Jag vill tacka för allt stöd, men jag kan inte ställa upp på den här politiken. Det går bara inte. Jag vill inte vara ett radikalt alibi. För mig handlar politik om att vilja, och när jag inte själv tror på den här politiska inriktningen är jag inte rätt person att försöka övertyga andra i vårens valrörelse.”, skriver han.

Stridit för öppenhet

Max Andersson har under sin tid i parlamentet bland annat drivit igenom Marrakechfördraget som har gjort litteratur mer tillgängligt för synskadade. 

Läs också: Max Andersson (MP): ”Det bästa jag gjort i mitt politiska liv” (september 2017) 

Han har också många gånger kritiserat EU för att vara slutet och att lobbyister har ett för stort inflytande.

Forrige artikel Branschföreträdare kritiserar att SKL:s aktiebolag föreslås digitalisera skolan Branschföreträdare kritiserar att SKL:s aktiebolag föreslås digitalisera skolan Næste artikel Maktstrid i S i Göteborg inför öppen ridå Maktstrid i S i Göteborg inför öppen ridå