L:s nya företrädare i miljöpolitiken: Jag kommer stå för kompromisserna

Liberalernas miljöpolitik avviker mest bland Tidö-partierna, men att nå överenskommelser med oppositionen har ingen hög prioritet. ”Det är alltid svårt att samarbeta i en koalition. Men det är inte fruktlöst”, säger Elin Nilsson, partiets nya företrädare i miljö- och jordbruksutskottet.

”Jag är väldigt lojal med det som regeringsunderlaget kommer fram till” säger Elin Nilsson (L) som tar över efter klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) i utskottet.
”Jag är väldigt lojal med det som regeringsunderlaget kommer fram till” säger Elin Nilsson (L) som tar över efter klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) i utskottet.Foto: Henrik Montgomery/TT, Liberalerna
Jacob Hederos

Elin Nilsson klev i samband med regeringsbildningen in som statsrådsersättare för Johan Pehrson och har fått Romina Pourmokhtaris plats som partiets ledamot i miljö- och jordbruksutskottet. Med en bakgrund från kommunpolitiken i Lekebergs kommun i Örebro län är det framför allt frågor kopplade till de gröna näringarna som hon stött på hittills som politiker.

Men även om de miljöpolitiska frågorna är de hon främst nu behöver läsa in sig på, så är uppgiften inte övermäktig.
– De finns ju också med hela tiden och är också kopplade till landsbygdsfrågorna i flera delar, säger hon till Altinget.

Nu står det klart att hon också blir partiets talesperson för de landsbygds- och miljöpolitiska frågorna. Det innebär att hon ska företräda partiet på ett politikområde där partiet också har en minister.

Altinget logoMiljö och Energi
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget miljö och energi får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00