Om  
Anna Simon-Karlsson

Lööfs pressekreterare går till PR-byrå

Annie Lööfs (S) pressekreterare Anna Simon Karlsson går vidare till en tjänst på PR-byrån Bellbird. Hon är en av flera anställda inom Centerpartiet som har valt att lämna kansliet efter rapporter om toppstyrning och dåliga arbetsförhållanden.

– Jag har fått ett nytt spännande jobb inom näringslivet som jag ser väldigt mycket fram emot. Är tacksam för de fyra år som jag jobbat med press- och kommunikation inom Centerrörelsen, och i synnerhet tiden jag fått jobba tillsammans med Annie Lööf, sa hon till Aftonbladet i slutet av mars. 

Hon har arbetat vid sidan om centerledaren sedan 2019 och var dessförinnan digital kommunikatör inom partiet. Karriären påbörjade hon som pressekreterare för Centerstudenter. 

Därtill har hon haft uppdraget som förbundsordförande för Judiska Ungdomsförbundet i Sverige (JUS) och varit ledamot i Judiska centralrådet. Under det amerikanska presidentvalet år 2016 var hon volontär vid Hillary Clintons kampanj.

”Anna tillför kompetens som man bara kan utveckla genom att arbeta i den absoluta politiska hetluften”, skriver Anders Kempe, vd för Bellbird.

 

Nämnda personer

Anna Simon-Karlsson

Politiskt sakkunnig hos klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00