Om  
Martin Ärnlöv

Lämnar Röda korset för Göteborgs stadsmission

Efter fem år som generalsekreterare för Svenska Röda korset kliver Martin Ärnlöv av sin post. Den 18 september blir han direktor och vd för Göteborgs stadsmission.

I september byter Martin Ärnlöv jobb.
I september byter Martin Ärnlöv jobb.Foto: Röda korset
Anders Gustafsson

– Jag är stolt över förtroendet att få leda Göteborgs stadsmission i en tid där utanförskap och utsatthet ökar, säger Martin Ärnlöv i ett pressmeddelande.

Göteborgs stadsmission är en av Sveriges tio stadsmissioner. De har runt 500 anställda och 450 volontärer som arbetar inom socialt arbete, boendeverksamhet och arbetsträning.

– Med Martins gedigna och mångåriga ledarerfarenhet från både näringsliv och civilsamhälle är jag övertygad om att han tillsammans med alla kompetenta och engagerade medarbetare och volontärer kan bidra till att stötta ännu fler människor som lever utsatta livssituationer, säger Eva Eriksson, ordförande för Göteborgs Stadsmission.

Klok tidpunkt

Martin Ärnlöv har tidigare varit vd för Bräcke diakoni, ordförande för Famna samt haft ledande positioner inom SKF och Akzo nobel. Under tiden fram tills han tillträder sitter Lars Durfelt kvar som tillförordnad direktor.

Röda korset inleder under sommaren arbetet med att hitta en ny generalsekreterare.

– Genom eskalerande kriser och organisationsförändringar har Martin lett Svenska Röda Korset framåt. Hans överlämnande sker vid en klok tidpunkt – just efter att Röda Korset genomfört riksstämma, organisationens högsta beslutande organ. Vi har en ny styrelse, en ny strategi och en tydlig karta för vår gemensamma utveckling de kommande åren, säger Svenska Röda korsets ordförande Anna Hägg-Sjöquist i ett pressmeddelande.

Nämnda personer

Martin Ärnlöv

Direktor och vd Göteborgs stadsmission
Examen från ekonomprogrammet på Handelshögskolan i Göteborg 1988.

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00