Läkarförbundets direktör lämnar för privat vårdkoncern

Hans Dahlgren som i dag är förbundsdirektör för Läkarförbundet lämnar posten för att bli kvalitets- och utvecklingsdirektör för den privata vårdkoncernen Humana.

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Josefin Lingström

Humanas kvalitetsdirektör Eva Nilsson Bågenholm, som även är ordförande för Vårdföretagarna, slutar. Det är nu klart vem som blir hennes efterträdare. 

Det blir Hans Dahlgren som i dag är förbundsdirektör för Läkarförbundet, en tjänst han tillträdde för sju år sen. Innan dess har han varit näringspolitisk chef på Vårdföretagarna och samordnare på utbildningsdepartementet. Dahlgren har även arbetat för Socialdemokraterna i riksdagen, men lämnade partiet 2011 för att gå till Centerpartiet.

Foto: Läkarförbundet
I hans nya roll blir han kvalitets- och utvecklingsdirektör för Humana och medlem av Humanas koncernledning. 

– Det är en sann förmån att få bli en del av en kvalitetsaktör som Humana, som också har ambitionen att bidra till att sätta en ny och högre standard för hela omsorgsbranschen. Jag ser mycket fram emot att få vara en del av den kommande resan. Det är både en fantastisk möjlighet och en utmaning av rang, det ska bli enormt spännande, säger Hans Dahlgren i ett pressmeddelande.

Dahlgren tillträder posten under våren. 

Nämnda personer

Hans Dahlgren

Kvalitets- och utvecklingsdirektör Humana
MBA, Handelshögskolan i Stockholm

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget