Kasselstrand vill in i riksdagen

VAL. Det nya partiet Alternativ för Sverige ställer upp i riksdagsvalet. Bakom partiet står tidigare SDU-toppen Gustav Kasselstrand som bekräftar registreringen till Altinget.

Tidigare SDU-toppen Gustav Kasselstrand vill in i riksdagen med nytt parti.
Tidigare SDU-toppen Gustav Kasselstrand vill in i riksdagen med nytt parti.Foto: Wikipedia/Eric Myrin
Johan Manell

Den 13 december registrerades partiet Alternativ för Sverige hos Valmyndigheten. På myndighetens hemsida står att “anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet”.

Gustav Kasselstrand bekräftar i ett sms till Altinget att det är han som står bakom registreringen: “Det stämmer att det är jag som står bakom registreringen. Jag har inga fler kommentarer att ge i dagsläget”, skriver han.

Uteslöts

Ekot rapporterade i februari 2017 att de tidigare SDU-topparna Gustav Kasselstrand, William Hahne, Jessica Ohlson och Adam Berg skulle ha bildat ett nytt parti och lämnat in en ansökan hos Valmyndigheten. Då sades det i första hand gälla kommunvalet i Stockholm. Men uppgifterna bekräftades aldrig av Kasselstrand.  

Gustav Kasselstrand var ordförande i Sverigedemokraternas ungdomsförbund 2011-2015 men uteslöts tillsammans med vice ordförande William Hahne ur moderpartiet i april 2015. Sverigedemokraterna bröt helt med förbundet i september samma år sedan det valt Jessica Ohlson och Adam Berg att efterträda Kasselstrand och Hahne.

Det stämmer att det är jag som står bakom registreringen.

Gustav Kasselstrand

 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00