Johan Ingerö (KD) polisanmäld – slutar som partisekreterare

Johan Ingerö, som utnämndes till partisekreterare för Kristdemokraterna i höstas, lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan.

Efter inte ens ett halvår lämnar Johan Ingerö partisekreteraruppdraget för KD.
Efter inte ens ett halvår lämnar Johan Ingerö partisekreteraruppdraget för KD.Foto: Fredrik Sandberg/TT
Axel Hyttnäs Telin

Johan Ingerö utsågs till partisekreterare för KD bara några dagar efter regeringsskiftet i höstas. Nu meddelar partiet att han avgår under dagen.

– Johan Ingerö har tjänstgjort som partisekreterare under en händelserik övergångsperiod där Kristdemokraterna gått från opposition till regeringsställning, säger partiledaren Ebba Busch i ett pressmeddelande som skickades ut under tisdagseftermiddagen.

– Hans väldokumenterade kommunikativa förmåga och politiska kunnande har kommit väl till pass.

Polisanmäld

I ett inlägg på Facebook skriver Johan Ingerö att han den senaste veckan har befunnit sig i ”en extremt obehaglig situation”.

”Jag har fått veta att en nära partikamrat i dagarna har gjort en polisanmälan mot mig, avseende någon form av ofredande som hon menar ska ha skett för nio år sedan”, skriver han och fortsätter:

”Jag har inte fått se anmälan, men utifrån den lilla information jag fått så vet jag ändå vilket tillfälle som avses. Och att det som påstås inte är sant.”

Han skriver också att det ska röra sig om en efterfest efter valvakan i samband med EU-valet 2014, och att han som presschef inte borde ha befunnit sig på efterfesten.

”Att jag gjorde det beror på att jag vid den här tiden, för nio år sedan, befann mig i ett aktivt alkoholmissbruk.”

Han tar över

Biträdande partisekreterare Fredrik Noreback går in som tillförordnad. Partiet uppger att de kommer att komma med mer information när en ny partisekreterare är på plats.

Johan Ingerö var ett av partiets toppnamn till riksdagen men kom inte in då KD tappade sitt Sörmlandsmandat.

Läs också

Nämnda personer

Johan Ingerö

Tidigare partisekreterare Kristdemokraterna

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00