Jens Holm lämnar EU-nämnden

BYTE. Vänsterpartiets klimatpolitiska talesperson Jens Holm går från ordinarie ledamot till suppleant i EU-nämnden. Ny ordinarie ledamot blir Ilona Szatmari Waldau.

Jens Holm är en av Vänsterpartiets mest profilerade politiker när det kommer till EU-politik. Han var europaparlamentariker för partiet 2006 till 2009. Holm är riksdagsledamot sedan 2010. Sedan dess har han också haft olika roller i EU-nämnden. 2010-14 som suppleant och från 2014 som ordinarie ledamot. Men nu återgår han alltså till att bli suppleant.

– Eftersom jag är ordförande i trafikutskottet så har jag väldigt mycket annat att göra. Det var egentligen helt på min egen begäran, säger Holm till Altinget.

Läs också: Kritik mot stängda möten i EU-nämnden

Holm menar att det inte ligger någon dramatik bakom beslutet. Utan att det i stället är en logisk konsekvens att han som utskottsordförande måste prioritera för att hinna med.

 – Jag tycker att det är fullt rimligt när vi som partigrupp har vuxit. Jag har fått andra ganska betungande arbetsuppgifter så måste jag släppa något och då fick det bli den ordinarie platsen.  

Läs också: Annica Qarlsson (C) blir vice ordförande i EU-nämnden

Forrige artikel Finansministern: Vi har dröjt för länge med att betala ut statsbidrag Finansministern: Vi har dröjt för länge med att betala ut statsbidrag Næste artikel Gd prisar stabschef för ledarskapsinsats i Mali Gd prisar stabschef för ledarskapsinsats i Mali