Om  
Ulf Berg
Peter Eriksson

Jägareförbundet lyfter in kritiker i styrelsen

Svenska jägareförbundets styrelse har beslutat att tillfälligt ge Ulf Berg en plats i styrelsen. Han ska bistå i arbetet med hitta en långsiktig lösning för det Allmänna uppdraget, men samtidigt handlar det om att försöka ena förbundet, skriver Svensk jakt.

Johanna Alskog

Svenska jägareförbundet har skakats om rejält i samband med valet av ny ordförande tidigare i år. Att lyfta in Dalarnas länsordförande Ulf Berg i styrelsen är ett steg för att försöka ena förbundet.

– Men det går inte att ena ett förbund om inte alla vill. Jag vill visa att styrelsen inte har någon prestige i frågan. Vi gör vad vi kan för att hitta vägar framåt och skapa bra förutsättningar. Men i slutänden är det länsföreningarna som måste bjuda till, säger Peter Eriksson i en kommentar på Jägareförbundets hemsida.

Ulf Berg har tackat ja till att adjungeras i Svenska Jägareförbundets styrelse, efter att styrelsen i Jägareförbundets Dalarna gett tummen upp.

– Jag ville inte ta ett sådant beslut utan att ha stöd från länsföreningen i Dalarna. När de var positiva svarade jag ja. Men det är väl ingen som har missat att jag varit kritiskt till hur förbundet har agerat kring Allmänna uppdraget. Detta är en fråga som jag kommer arbeta hårt med och där jag tror det finns goda möjligheter att få till en ändring, säger Ulf Berg i en kommentar.

Ledamot lämnar av hälsoskäl

Ulf Berg kan få en plats eftersom en av ledamöterna i styrelsen, Göte Johansson, tvingats lämna styrelsen av hälsoskäl.

Peter Eriksson säger att Ulf Berg är erfaren, kompetent, duktig samt har ett brett kontaktnät. Han är därför en lämplig person för att bistå i styrelsens arbete med att hitta en långsiktig konstruktion för Allmänna uppdraget, det statliga viltvårdsuppdraget som står inför förändringar.

 

 

 

Nämnda personer

Ulf Berg

Regionråd i Region Dalarna
Polis (Polishögskolan 1977)

Peter Eriksson

Ordförande Svenska jägareförbundet

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00