Om  
Jan-Olof Lind

”Hultqvists högra hand” blir medie-gd

Regeringen har utsett Jan-Olof Lind till ny generaldirektör för Myndigheten för press, radio och tv (MPRT). Han tillträder den 1 september.

Vid årsskiftet inordnas Statens medieråd i Myndigheten för press, radio och tv och bildar en gemensam mediemyndighet. Jan-Olof Lind blir ny generaldirektör. 
Vid årsskiftet inordnas Statens medieråd i Myndigheten för press, radio och tv och bildar en gemensam mediemyndighet. Jan-Olof Lind blir ny generaldirektör. Foto: Myndigheten för press, radio och tv
Anders Gustafsson

Jan-Olof Lind var bland annat statssekreterare för tidigare försvarsminister Peter Hultqvist (S) mellan 2019 och 2023. Dessförinnan var han åren 2009–2019 generaldirektör för Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI). Han har även bland annat jobbat på Exportkreditnämnden.

– Det ska bli oerhört spännande att få komma till myndigheten och hantera sammanslagningen och därmed utveckla en ny mediemyndighet, säger han.

Läs också

Jan-Olof Lind skulle ha vikarierat som enhetschef på Tillväxtverkets analysavdelning, där sista överklagandedatum mot tillsättningen var den 26 april. 

– Jag är glad att Jan-Olof Lind har tackat ja till rollen som ny generaldirektör för Myndigheten för press, radio och tv. Han har lång erfarenhet av myndighetsledning ur olika perspektiv, inte minst djup kunskap om mediernas betydelse för totalförsvaret. Han har också en gedigen erfarenhet av att leda verksamheter i förändring, vilket kommer väl till pass i den process som pågår med att inordna Statens medieråd i MPRT, säger kulturminister Parisa Liljestrand (M) i ett pressmeddelande.

När Altinget listade statssekreterarna i januari år 2022 beskrevs han som ”Hultqvists högra hand”.

Hans förordnande gäller i sex år.

Nämnda personer

Jan-Olof Lind

Generaldirektör Myndigheten för press, radio och tv
Fil. kand i nationalekonomi och företagsekonomi (Stockholms uni.)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00