Om  
Noria Manouchi

Hon tar över som M:s förstanamn i utbildningsutskottet

Under Josefin Malmqvists föräldraledighet tar Noria Manouchi över stafettpinnen, som Moderaternas förstanamn i utbildningsutskottet.

Noria Manouchi (M) talar vid en demonstration. Ett hundratal demonstranter samlades vid 14-tiden på Stortorget i Malmö för att visa sitt stöd för Ukraina efter den ryska attacken.
Noria Manouchi (M) talar vid en demonstration. Ett hundratal demonstranter samlades vid 14-tiden på Stortorget i Malmö för att visa sitt stöd för Ukraina efter den ryska attacken.Foto: Johan Nilsson/TT
Axel Hyttnäs Telin

Josefin Malmqvist, Moderaternas förstanamn i utbildningsutskottet och ordförande för Moderatkvinnorna, är föräldraledig från riksdagsuppdraget mellan den 30 januari och 21 maj.

Det innebär att Noria Manouchi nu blir partiets nya förstanamn i utskottet.

Manouchi har varit riksdagsledamot sedan 2018 och har haft utbildningsutskottet som hennes huvudutskott sedan dess. Sedan i höstas är hon dessutom ledamot i utbildningsutskottet.

Skrev gemensam debattartikel

Malmqvist och Manouchi står som medförfattare bakom en debattartikel i Sydsvenskan, som publicerades i slutet av december där man beskriver hur man vill ändra utbildningspolitiken. 

”Bristande respekt för lärarnas centrala roll som kunskapsförmedlare och tandlös granskning av dåliga skolor är två av en rad aspekter som förtjänar en diskussion mellan dem som är yrkesverksamma inom skolans värld, forskare och politiker – och genomarbetade reformer för att vända utvecklingen i Sveriges skolor.”

Vill bära skånska fanan

Under flera års tid har Manouchi tillsammans med Moderaternas skånebänk lagt en motion om den skånska flaggans officiella status om att även den rödgula flaggan ska få användas i officiella sammanhang i Skåne. Hennes senaste motion handlar om att skydda barn från kriminella gäng.

Nämnda personer

Noria Manouchi

Riksdagsledamot (M)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00