Om  
Jakob Granit

Hon hoppar in som havs-gd

Den 1 september tillträder Jakob Granit som generaldirektör för Sida. Samma dag kliver Eva-Britt Eklöf Petrusson in och tar över som vikarierande generaldirektör för Havs- och vattenmyndigheten i väntan på att regeringen hittat Granits efterträdare.

Johanna Alskog

Inom kort lämnar Jakob Granit Havs- och vattenmyndigheten (Hav) för att istället leda biståndsmyndigheten Sida. I ett pressmeddelande beskriver han sina år på Hav som spännande och givande.

- Jag har arbetat sju år på Havs- och vattenmyndigheten. En tid när myndigheten har utvecklats från att vara en nystartad myndighet till dagens förvaltning av sötvattens- och havsresurserna, inklusive fiskförvaltning, från källa till hav, säger han och fortsätter:

– Vattenresurserna, både de söta och de salta, är en ovärderliga strategisk resurs för både samhälle och ekosystem. Jag ser fram emot att Sverige framåt utvecklar en vattenresursförvaltning som ser till helheten och behovet av anpassning till de pågående klimatförändringarna.

Regeringen har inlett jakten på en ny generaldirektör för Hav, i väntan på att rekryteringen är klar kommer Eva-Britt Eklöf Petrusson att vikariera som generaldirektör. Hon är i dag avdelningschef för HaV:s administrativa avdelning och ingår i myndighetens ledningsgrupp.

Nämnda personer

Jakob Granit

Generaldirektör Sida
Fil. dr. i geografi (Stockholms uni., 2012)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00