Hallengren: ”Civilsamhällets arbete med psykisk ohälsa ska inte dirigeras av staten”

Socialminister Lena Hallengren (S) har mött civilsamhällesorganisationerna för att prata psykisk ohälsa och hur området kan utvecklas. Till Altinget ger hon sin syn på samverkan mellan staten och civilsamhället, och att det behöver finnas en fungerande ”symbios”.

”Det är ett faktum att pandemin inte ’enbart’ handlar om att folk är smittade av covid-19, att folk ligger på sjukhus och alla ekonomiska och fysiska konsekvenser” säger socialminister Lena Hallengren till Altinget.
”Det är ett faktum att pandemin inte ’enbart’ handlar om att folk är smittade av covid-19, att folk ligger på sjukhus och alla ekonomiska och fysiska konsekvenser” säger socialminister Lena Hallengren till Altinget.Foto: Stina Stjernkvist/TT
Marie Lundahl

Socialminister Lena Hallengren (S) initierade nyligen ett möte med civilsamhällesorganisationerna som arbetar med psykisk ohälsa.

– Jag ville ha möjlighet till dialog med många av de aktörer som på olika sätt möter psykisk ohälsa i sina verksamheter, säger Lena Hallengren till Altinget.

– Det gjorde de både före och under pandemin. Jag tycker det är viktigt att fånga upp deras erfarenheter.

Altinget logoVård och Hälsa
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget vård och hälsa får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00