Gita Nabavi nyvald partiledare för FI

Gita Nabavi har valts till ny partiledare under Feministiskt Initiativs, FI:s, valkonferens och extrakongress i helgen. Hon ska nu leda partiet tillsammans med Gudrun Schyman. 

Hedda Jakobsson

Valberedningens förslag till fyllnadsval, Gita Nabavi, blev enhälligt igenomröstat under FI:s valkonferens och extrakongress i helgen. Fyllnadsvalet hölls då förra partiledaren Victoria Kawesa valde att lämna sitt förtroendeuppdrag i höstas. Gita Nabavi kommer tillsammans med Gudrun Schyman leda partiet fram till partigkongressen våren 2019.

– Jag precis som alla andra i den feministiska rörelsen är här för att vi vill ha förändring. Vi ser på vår omgivning, på samhället, på världen och vet att vi kan göra det här bättre. Nu går vi in i en valrörelse igen, den här gången större och starkare än någonsin. Klart vi kan ta plats i riksdagen, säger Gita Nabavi, nyvald partiledare för Feministiskt initiativ i ett pressmeddelande. 

Gita Nabavi är ubildad högskoleingejör i medieteknik vid Kungliga Tekniska Högskolan. Hon har tidigare arbetat som projektledare vid Acando och har varit aktiv i FI sedan 2006. 

 

 

Nämnda personer

Gita Nabavi

Högskoleingenjör, medieteknik (KTH)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget