Gd slutar och blir chef på Skolinspektionen

NAMN. Agneta Broberg har varit Diskrimineringsombudsman i nästan nio år. Nu står det klart att hon kommer att bli regionchef på Skolinspektionen.

Agneta Broberg tillträdde som Diskrimineringsombudsman (DO) och myndighetschef i oktober 2011. Hon har en bakgrund som jurist och domare. Innan hon utsågs till DO, var hon ställföreträdande konsumentombudsman på Konsumentverket.

Broberg har ett förordnande fram till 30 september i år. Men redan nu har hon fått ett nytt jobb.

Omorganisering

Hon blir ny regionchef på Skolinspektionen och tillträder någon gång under hösten.

– Från första juni har vi en ny organisation. Vi har tidigare haft fem avdelningar som nu slås ihop till två regioner. Stockholm och Umeå blir region norr. Göteborg, Lund och Linköping blir region söder, säger Agnes Gidlund, pressekreterare på Skolinspektionen, till Altinget.

Kontoren och enheterna på orterna kommer att vara kvar. Förändringen är att cheferna får större regioner. Regionchef för region syd blir Maria Wassén som i dag är chef för inspektionsavdelningen i Göteborg.

– Så Agneta kommer vara chef över Stockholm och Umeå, säger Agnes Gidlund.

Hur ser ni på att Diskrimineringsombudsmannen blir medarbetare på Skolinspektionen?

– Det är fantastiskt. Det är superkul att det kommer en så kompetent person till Skolinspektionen, svarar Agnes Gidlund.

Altinget har sökt Agneta Broberg utan framgång.

Forrige artikel Pressträff med socialminister Lena Hallengren (26 maj) Næste artikel Överblick: Sverige kan tvingas till EU-kompromiss och L historiskt svaga Överblick: Sverige kan tvingas till EU-kompromiss och L historiskt svaga
Rysk media skildrar Sverige mest negativt

Rysk media skildrar Sverige mest negativt

UTRIKES. Rysk media skildrar de nordiska länderna olika. Ryska nyhetsorganisationen Sputnik skildrar Sverige – i jämförelse med grannländerna Finland, Danmark och Norge – betydligt mer negativt. 

Sanktioner kan införas mot riksdagsskolkare

Sanktioner kan införas mot riksdagsskolkare

FÖRSLAG. Ledamöter som inte närvarar i riksdagen tillräckligt ofta ska tvingas betala tillbaka arvode föreslår en parlamentarisk kommitté.

– Det är förstås helt orimligt och oacceptabelt att strunta i riksdagsarbetet och ändå fortsätta uppbära riksdagsarvode, säger talman Andreas Norlén till Altinget.