Gammal S-topp värvar tidigare M-topp

KARRIÄR. Affärsmannen och tidigare socialdemokratiska näringsministern Björn Rosengren värvar Olof Lavesson (M), tidigare riksdagsledamot och ordförande i kulturutskottet, till sin PR-byrå Priority Group.

Björn Rosengren är en av grundarna till PR-byrån Priority Group som har flera namnkunniga rådgivare. Nu utökas den skaran med Olof Lavesson som får titeln Associate senior advisor. Lavesson börjar sitt samarbete med Priority omgående.

Hbtq-politisk talesperson

Lavesson var under förra mandatperioden kulturpolitisk- och hbtq-politisk talesperson för Moderaterna.

– Jag ser verkligen fram emot att få ansluta mig till teamet på Priority. Det är en byrå som jag länge haft ögonen på och som vågar sticka ut med ett annorlunda erbjudande, kommenterar Olof Lavesson i ett pressmeddelande

Lavesson anser att samhället är i inne i ett paradigmskifte där gamla sanningar inte längre gäller och där både företag och organisationer måste fundera över samhällsutvecklingen och hur man möter såväl kunder som samarbetspartners.

– Prioritys sätt att kombinera kommunikation, affärsstrategi och design gör att jag känner att de ligger helt rätt i tiden, säger Lavesson.

Färsk riksdagserfarenhet

Prioritys vd Erik Tillberg välkomnar tillskottet:

 – Vi känner ett ökat kundtryck inte minst på public affairs-området. Nu svarar vi upp mot detta med att knyta en person till oss som har både den bredd och det djup som krävs och som också med sin färska riksdagserfarenhet har ett omfattande kontaktnät bland dagens politiska makthavare. Att Olof Lavesson dessutom så entusiastiskt bejakar vår helhetssyn på affärsmässiga och kommunikativa strategier gör att jag känner en stor tillfredsställelse över denna rekrytering.

Forrige artikel Regeringen vill ha bättre granskning av utländska uppköp i Sverige Regeringen vill ha bättre granskning av utländska uppköp i Sverige Næste artikel Altingets chefredaktör slutar Altingets chefredaktör slutar
Reservationsfest om terrororganisationer

Reservationsfest om terrororganisationer

SPRETIGT. Reservationerna haglade när riksdagens justitieutskott behandlade regeringens proposition om särskilt straffansvar för den som har samröre med en terroristorganisation

"Låt 2020 bli det år då alla förstod vad omvårdnad är"

DEBATT. År 2020 har utsetts till Sjuksköterskans och barnmorskans år. Nu hoppas vi att omvårdnadsyrket får det erkännande och stöd det förtjänar. Det skriver Ami Hommel och Johanna Ulfvarson, Svensk sjuksköterskeförening.