Fridolin (MP) lämnar utbildningsutskottet

AVVECKLING. Den tidigare utbildningsministern och språkröret Gustav Fridolin tänker lämna riksdagen i höst. Men redan i dag måndag lämnar han utbildningsutskottet.

Gustav Fridolin kom in i riksdagen år 2002 som 19-åring. Han var då den yngsta riksdagsledamoten genom tiderna. Efter fyra år lämnade han riksdagen för att sedan göra comeback efter valet 2010. 

Året efter, 2011, valdes han till språkrör i partiet. En post han lämnade i samband med Miljöpartiets kongress i maj 2019.

Minister

Mellan 2014 och 2019 var han utbildningsminister i Stefan Löfvens första regering och i övergångsregeringen. När han i februari återvände till riksdagen tog han plats i EU-nämnden. Men redan efter två veckor tog han steget vidare till utbildningsutskottet.

Läs också: Omflyttning i Miljöpartiet

Det blev bara cirka fyra månader i utbildningsutskottet för Fridolin. I dag (24 juni) är hans sista dag i utskottet. Något beslut om när han lämnar riksdagen permanent har ännu inte kommit. 

Till hösten har Gustav Fridolin anmält sig till fyra universitetskurser, har Fokus tidigare rapporterat.

Forrige artikel Riksdagscomeback på gång för Arkelsten (M) Riksdagscomeback på gång för Arkelsten (M) Næste artikel Kristersson värvar pressekreterare från Timbro Kristersson värvar pressekreterare från Timbro
SJF och TU: Beslutet möjliggör fortsatt granskning av makthavare

SJF och TU: Beslutet möjliggör fortsatt granskning av makthavare

DEBATT. Beslutet att upphäva producentansvaret för returpapper är fattat. Det är ett viktigt beslut och det enda möjliga. Det finns debattörer som hävdar att journalistiken nu smiter undan ansvar och att miljön får ta smällen. Det stämmer inte, skriver Journalistförbundets Ulrika Hyllert och TU:s nya vd Ewa Thorslund.