Om  
Paula Örn

Föll på målsnöret – nu tar hon plats i kammaren

Ett sista mandat föll sent över blockgränsen i valet 2022. Därmed tappade Paula Örn (S) sin riksdagsplats. Nu får hon revansch.

Miranda Olsson

Socialdemokraten Paula Örn var nära att ta plats i riksdagen i det senaste valet. Men när 174 rödgröna mandat i stället blev 173 gick platsen i stället till Moderaterna.

– Det var en märklig känsla att förstå att det egentligen var mig de pratade om på tv, och ett ganska brutalt sätt att inte bli riksdagsledamot på måste jag ändå säga, sade Örn till Altinget då.

Men nu är det alltså dags. Partikollegan Aylin Nouri (S) ska bli mamma igen och Paula Örn får ta klivet in i kammaren igen. Hon har även tidigare ersatt Nouri under en föräldraledighet och beräknas denna gång få stanna året ut.

– Jag är självklart bättre förberedd den här gången. Nu kan jag rutinerna och vet verkligen vad som gäller. Det är också en stor skillnad att vi som parti sitter i opposition. Det betyder att vi får jobba på ett annat sätt. Nu är det vi som ifrågasätter, granskar och kritiserar, säger Örn till Alekuriren.

Örn, som är utbildad lärare, kommer vara suppleant i utbildningsutskottet. 

Läs också

Nämnda personer

Paula Örn

Riksdagsledamot (S)
Lärare (Göteborgs uni. 2004)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00