Folkhälsomyndighetens pressträff om pandemiläget (1 september)

PRESSTRÄFF. Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och MSB håller gemensam pressträff om covid-19, tisdagen den 1 september. Se den live här. 

Under dagens presskonferens medverkar: 

Anders Tegnell, statsepidemiolog, Folkhälsomyndigheten
Johanna Sandwall, krisberedskapschef, Socialstyrelsen
Anneli Bergholm Söder, avdelningschef, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap
Maja Marklund, direktör, Läkemedelsverket


Få en daglig politisk nyhetsöverblick – prenumerera på Altinget gratis nyhetsbrev.

Forrige artikel Överblick: Myndighet blöder pengar och nytt vaccinavtal i dag Överblick: Myndighet blöder pengar och nytt vaccinavtal i dag Næste artikel Pressträff med Matilda Ernkrans, Anna Ekström och Eva Nordmark Pressträff med Matilda Ernkrans, Anna Ekström och Eva Nordmark
Nej, politiker är inte osentimentala schackdatorer

Nej, politiker är inte osentimentala schackdatorer

ANALYS. Hade Centerpartiet varit verkligt osentimentalt i fallet Fredrick Federley hade han förmodligen kapats redan i förra veckan. Det som sker nu illustrerar snarare att det inom partier finns både sentimentalitet och vänskap, inte bara kallhamrad strategi.

Överblick: Liberal SCB-mardröm och landshövding slutar

Överblick: Liberal SCB-mardröm och landshövding slutar

ÖVERBLICK. Liberalerna får sitt lägsta stöd någonsin i SCB:s partisympatiundersökning. Fredrick Federley (C) har inte partiledningens förtroende. Stefan Löfven (S) menar att det är regionerna som bär ansvaret för att äldre inte fått coronavård och landshövdingen i Norrbotten slutar.

L-toppen som hoppat av riksdagen fyra gånger

L-toppen som hoppat av riksdagen fyra gånger

INTERVJU. Medan Liberalerna på riksnivå ligger under riksdagsspärren i mätning efter mätning så styr Torkild Strandberg (L) Landskrona med ett stöd på över 30 procent. Han har också blivit invald i riksdagen fem gånger, men fyra gånger har han hoppat av.