Fi:s partiledare avgår

AVHOPP. Feministiskt initiativs partiledare Gita Nabavi lämnar sitt uppdrag.

Efter två år som partiledare för Fi väljer nu Nabavi att sluta av personliga skäl.

– Det har varit fantastisk, men också slitsamt då det ideella arbetet som partiledare tidvis skett parallellt med mitt ordinarie betalda arbete, samtidigt som jag har två barn under tre år, säger hon i ett pressmeddelande.

Hon väljer nu att kliva av och i stället prioritera barnen.

– De här åren med mina barn kommer aldrig mer tillbaka, det är dem jag vill prioritera, men jag kanske kandiderar till partiledare igen om ett par år, fortsätter Nabavi i pressmeddelandet. 

Under sitt första år som partiledare delade Nabavi posten tillsammans med Gudrun Schyman. Det senaste året har hon tillsammans med Farida al-Abani innehaft partiledaruppdraget.

Farida al-Abani kommer nu att fortsätta leda partiet på egen hand, åtminstone fram till partiets kongress i maj 2021.

Forrige artikel Överblick: Sjöstedt kallar Åkesson för hycklare och Ylva Johansson i riksdagen Överblick: Sjöstedt kallar Åkesson för hycklare och Ylva Johansson i riksdagen Næste artikel Överblick: Damberg (S) bemöter kritik och Merkels efterträdare avgår Överblick: Damberg (S) bemöter kritik och Merkels efterträdare avgår
Överblick: Almedalen ställs in och FI slopar amorteringskrav

Överblick: Almedalen ställs in och FI slopar amorteringskrav

ÖVERBLICK. Finansinspektionen beviljar banker att tillfälligt slopa amorteringskrav för bolånetagare. Årets upplaga av Almedalsveckan ställs in. Förtroendet för Stefan Löfven har ökat dramatiskt sedan coronautbrottet. Extramiljarder till kommuner och regioner. Läs Altingets överblick.