Fackförening har bildats på Klarna

Sedan den 1 januari omfattas Klarnas anställda av kollektivavtal med Sveriges ingenjörer, Finansförbundet och Akavia. Nu finns det även en akademikerförening på företaget.

Albin Bohlin

I november 2023 blev Klarna medlem i Bankinstitutets arbetsgivareorganisation. Då inleddes arbetet med att bilda en akademikerförening. Nu är det i hamn.

Vid föreningens årsmöte den 8 mars valdes en styrelse som representerar de cirka 250 Sacomedlemmar som arbetar på Klarna.

– Som ett världsledande bolag, grundat i Sverige, har Klarna visat vägen för andra genom att visa hur den svenska modellen är en bra modell för att reglera villkoren på arbetsmarknaden. Vi är mycket glada över bildandet av en Akademikerförening på Klarna, det skapar förutsättningar för fördjupad dialog mellan medarbetarna och företagsledningen, säger Mikael Andersson, förhandlingschef på Akavia, i ett pressmeddelande.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024