Debattera på Altinget och nå beslutsfattare över hela landet

DEBATTFÖRFRÅGAN. Många beslutsfattare, representanter från branschorganisationer, företagare och politiker debatterar redan på Altinget. Det finns plats för ännu fler. Som sakkunnig kan du göra din röst hörd i valrörelsen och bidra till det demokratiska samtalet. 

Altinget publicerar regelbundet debattartiklar på sju fackportaler. Under året har vi haft ett välfyllt schema med flera debattartiklar om dagen. Våra läsare är beslutsfattare över hela landet, inklusive riksdagsledamöter och partiföreträdare. 

Företräder du en organisation, ett företag eller en politisk rörelse som vill lyfta en specifik fråga?

Tveka inte att höra av dig med dina tankar och idéer till debatt@altinget.se för mer information om upplägg och eventuell publicering. 

Forrige artikel Så ser nästa regering ut Så ser nästa regering ut Næste artikel Gammalt och nytt möts i nya socialutskottet Gammalt och nytt möts i nya socialutskottet
 • Rapportera

  Åke Skogevall · FD och hemmamake

  Över huvud taget

  Debatter och beslut verkar alltmer hamna i en bubbla högt ovan individuella medborgares huvuden.
  Innehåll och debatter känns långt från den verklighet som gräsrötterna upplever.
  Det som sipprar upp genom insändarsidor, RingP1 och liknande förklingar ohört, utom när det passar medias, myndigheters eller politikers exempelsamling för deras egen agenda eller image.
  Om problem och klagomål från oorganiserade medborgare ständigt avfärdas med klassificeringar som rasism, konspirationsteorier, klimatskeptiker, särintressen, lantisar, utanförskap, djurplågare, kriminella nätverk eller värre så blir det så småningom ganska många utanför. Varje grupp för sig utan makt eller inflytande, men sammantaget många som misstror etablissemanget.
  Den direkta förklaringen "missnöje med etalissemanget" kom fram i SD's valframgångar, Tysklands och Italiens val, Brexit och Trumpit.
  När missnöjesröstare säger ifrån hade det varit klädsamt och antagligen betydligt rationellare med lite självrannsakan och "öppna era ögon" för att se problemen istället för att formulera om dem att passa inom gamla modellen och drastiska åtgärder med eller mot någon utvald del av kritiken.
  SGDSDG.

 • Rapportera

  Hans Lönn · Civilingenjör

  Finns inget like att klicka på!

  Tack snälla Åke Skogevall för din kommentar! Perfekt!

Dyrare hämtkaffe med ny take away-skatt

Dyrare hämtkaffe med ny take away-skatt

ENGÅNGSSKATT. För att minska nedskräpningen ska en kaffe i engångsmugg bli fem kronor dyrare och en förpackning för livsmedel sju kronor dyrare, enligt ett nytt skatteförslag. Men näringslivets representant i utredningens expertgrupp, skattejuristen Robert Lönn, anser att ett pantsystem vore bättre.