Carlson (KD): Inväntar analys av höghastighetsbanor

Regeringen har trots aviseringen att stoppa höghastighetsbanorna inte skickat några nya besked till Trafikverket. En separat analys av de tre planerade sträckningarna ska först genomföras, enligt infrastrukturminister Andreas Carlson.

De sträckor som redan finns i planen ska analyseras var för sig, uppger Infrastrukturministern.<br>
De sträckor som redan finns i planen ska analyseras var för sig, uppger Infrastrukturministern.
Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet
Jacob HederosLouise Carlsson-Örning

Trafikverket har inte fått några nya besked från den nya regeringen trots de aviserade planerna att inte fullfölja utbyggnaden.

Myndigheten avser därför att skicka in en tillåtlighetsprövning med val av sträckning för den nya stambanan mellan Göteborg och Borås till regeringen inom de kommande veckorna. Det rapporterar P4 Sjuhärad.   

– Vi är inne i planläggningsfasen helt enkelt, där vi håller på att jobba på ritbordet, i stort sett, säger Bengt Olsson, presschef, till P4.  

På Trafikverket jobbar i dag 60-70 personer med höghastighetsprojektet i arbetet med sträckan Göteborg-Borås.

Projektet befinner sig längre fram i planeringen än en av de andra sträckorna i planen, Hässleholm-Lund, men har stött på viss patrull, bland annat protester från Härryda kommun.

Ur budgetpropositionen:

Regeringen avser inte att fullfölja utbyggnaden av nya stambanor för höghastighetståg. För de tre etapperna på de tidigare planerade sträckningarna (Ostlänken, Hässleholm–Lund och Göteborg–Borås) som redan ingår i den nationella trafikslagsövergripande planen för transportinfrastrukturen för perioden 2022–2033 behöver en separat analys genomföras.

Den andra sträckningen i planen, mellan Järna-Linköping, har fått ett mer uttalat stöd från den nya riksdagsmajoriteten.

Infrastrukturminister Andreas Carlson (KD) vill inte heller skicka några nya bud till myndigheten för det aktuella projekten innan en separat analys har genomförts.

– Vi har ju gett besked att de nya stambanorna inte kommer att byggas enligt tidigare besked från tidigare regeringen. Men däremot kommer de sträckor som redan finns i planen att analyseras var för sig och vi kommer att återkomma med besked när den analysen är klar, säger Carlson till Altinget.

Altinget logoInfrastruktur
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget infrastruktur får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.