Bucht går emot Skogs skogsbesked

SKOG. Det finns inga planer på att göra en översyn av artskyddsförordningen, meddelade nyligen miljöminister Karolina Skog (MP). Men landsbygdsminister Sven-Erik Buchts (S) besked till Altinget är att frågan inte alls är avgjord.

Regeringen planerar inte att göra en översyn av artskyddsförordningen. Det meddelande miljöminister Karolina Skog i förra veckan i en intervju med tidningen ATL (12/5). Det var ett besked som väckte upprörda reaktioner från skogsägarhåll. "Anmärkningsvärt" sade LRF:s vice ordförande Sven-Erik Hammar och "häpnadsväckande" sade Mellanskogs vd Sture Karlsson.

Annat besked från Bucht

Men enligt landsbygdsminister Sven-Erik Bucht har regeringen inte alls satt ner foten. Frågan om en översyn av förordningen bereds fortsatt inom Regeringskansliet, upprepar Sven-Erik Bucht flera gånger, när Altinget intervjuar honom i Göteborg på tisdagen.

I en intervju i ATL säger Karolina Skog att man beslutat att inte göra en översyn?

– Jag vet inte exakt vad hon har sagt för jag har inte själv hört det. Sen kan man väl vända rubriken till någonting. Jag kan inte säga exakt. Men den bereds den frågan.

Jag förstår ju att du har läst artikeln...

 – Nej faktiskt inte, faktiskt så har jag inte gjort det. Vet du varför?

Läs hela artikeln på Altinget Miljö & Energi (kräver inloggning, skaffa ett gratis, ej bindande, provabonnemang här).

 

Forrige artikel Moderat riksdagsledamot går över till Sverigedemokraterna Næste artikel Bara en skola har ansökt om tidiga betyg