Kritik mot regeringens hantering av digital post

SENFÄRDIGHET. År 2017 kom en utredning om en ersättningsmodell för digital myndighetspost. Men regeringen är fortfarande inte klar med beredningen. Kivra har tröttnat på att inte få betalt.

– Det är inte så att staten skulle säga till Postnord att vi kräver att ni distribuerar all post gratis, säger Kivras vd Anna Bäck.

Redan år 2017 kom en utredning som bland annat innehöll förslag om en ersättningsmodell för digital myndighetspost. Regeringen har vid upprepade fall sagt att det ska införas, med vissa kompletteringar. Men fortfarande har inget skett och staten fortsätter skicka digitala brev utan att betala för sig.

Det har fått företaget Kivra, som är den största aktören bland de digitala brevlådorna, att surna till. Enligt företagets vd Anna Bäck har regeringens "springnota" kostat företaget 170 miljoner kronor.

– Det blir svårt att driva företag när ens största kund inte betalar, säger hon till Altinget.

Läs hela artikeln på Altinget Rikspolitik. Där berättar digitaliseringsministerns stab varför det har dröjt och Kivras vd förklarar varför argumenten inte håller enligt henne.

Forrige artikel Sven-Otto Littorin är ny gruvordförande Sven-Otto Littorin är ny gruvordförande Næste artikel Överblick: Kris för Liberalerna och Jonas Sjöstedt flörtar med S-politiker Överblick: Kris för Liberalerna och Jonas Sjöstedt flörtar med S-politiker
Forskare: Information om vaccin riskerar minska social distansering

Forskare: Information om vaccin riskerar minska social distansering

DEBATT. När vaccinationsprogrammet fortskrider och slutet på pandemin känns närmare, riskerar åtgärder som bygger på frivillig social distansering bli mindre effektiva. Strikta restriktioner kan krävas tills att vaccinen på allvar nått ut, skriver fyra forskare.