RFSU-topp: "Konservativa krafter utmanar sexuella rättigheter"

INTERVJU. Med ett rättighetsbaserat och feministiskt synsätt vill RFSU:s nya generalsekreterare Ingela Holmertz arbeta för en bra sexualundervisning, människors rätt till sin kropp och sexualitet, och att motverka de konservativa och högerextrema krafterna.

Ingela Holmertz är ny generalsekreterare för Riksförbundet för sexuell upplysning (RFSU).

Hon kommer närmast från den internationella rättighetsorganisationen Action Aid Sverige och har tidigare varit nationell chef för Röda Korset.

Holmertz vill fortsätta vidga RFSU och ta vara på förbundets styrkor. Visionen är att alla människor ska ha frihet och makt att bestämma över sin kropp och sexualitet.

Sexuella rättigheter

För Holmertz är sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) samt ungas tillgång till sexualundervisning viktiga frågor.

– Tyvärr finns det högerextrema och konservativa krafter i världen som vill förminska mänskliga rättigheter och SRHR, säger hon.

Läs hela artikeln på Altinget Vård och Hälsa. Teckna gratis provabonnemang här.

,

Forrige artikel Nattågsupprustning dröjer – inget besked från Eneroth Nattågsupprustning dröjer – inget besked från Eneroth Næste artikel Överblick: Läckta skyddsuppgifter och utrikesministrar skyller på varandra Överblick: Läckta skyddsuppgifter och utrikesministrar skyller på varandra
Forskare: Studieförbundens verksamhet – ett gigantiskt fuskbygge

Forskare: Studieförbundens verksamhet – ett gigantiskt fuskbygge

DEBATT. Vår sammantagna bedömning är att studieförbundens uppblåsta verksamhet handlar om ett gigantiskt fuskbygge av svindlande proportioner. Det går inte att lita på en enda officiell siffra, skriver Peder Hyllengren, Magnus Ranstorp och Aje Carlbom.

"Borde gå en orkan av skamkänslor över Vård-Sverige"

DEBATT. Det måste bli slut på skyfflandet av ansvar mellan stat och region, mellan region och kommun. De äldres rätt till en god omsorg måste prioriteras nu, skriver Liza di Paolo-Sandberg, SKPF Pensionärerna.