Isabella Lövin: En enorm tragedi med torsken

INTERVJU. Miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) inledde sin politiska karriär med att ta fram en ny gemensam fiskepolitik för unionen. Lockas hon av att ge sig in i frågorna igen, med tanke på läget för många fiskebestånd?

Under måndagen samlades fiskeministrarna i EU återigen för att bestämma kvoterna för östersjöfisket det kommande året. Men trots att den gemensamma fiskepolitiken i unionen satt som mål att alla bestånd skulle fiskas hållbart i år, är flera bestånd hårt pressade.

Miljöminister Isabella Lövin (MP) anser att situationen är oroande.

– Det är klart att det är en rent enorm tragedi att det stora östra torskbeståndet – som en gång var en guldgruva, verkligen ett Klondike där man som mest fiskade 400 000 ton ett år någon gång på 80-talet – i praktiken kollapsat, säger Isabella Lövin till Altinget.

Läs hela intervjun på Altinget Miljö&Energi. Teckna gratis provabonnemang här.

Forrige artikel Utredare sparkad: “Jag har blivit huggen i ryggen” Utredare sparkad: “Jag har blivit huggen i ryggen” Næste artikel Överblick: Två politiker byter parti och Huawei bannlyses Överblick: Två politiker byter parti och Huawei bannlyses
Forskare: Studieförbundens verksamhet – ett gigantiskt fuskbygge

Forskare: Studieförbundens verksamhet – ett gigantiskt fuskbygge

DEBATT. Vår sammantagna bedömning är att studieförbundens uppblåsta verksamhet handlar om ett gigantiskt fuskbygge av svindlande proportioner. Det går inte att lita på en enda officiell siffra, skriver Peder Hyllengren, Magnus Ranstorp och Aje Carlbom.

"Borde gå en orkan av skamkänslor över Vård-Sverige"

DEBATT. Det måste bli slut på skyfflandet av ansvar mellan stat och region, mellan region och kommun. De äldres rätt till en god omsorg måste prioriteras nu, skriver Liza di Paolo-Sandberg, SKPF Pensionärerna.