Svante Axelsson om Preem: "Egentligen är jag inte förvånad"

PREEMRAFF. Preems styrelsebeslut att dra tillbaka sin Preemraff-ansökan visar hur klimat och ekonomi går hand i hand, enligt Fossilfritt Sveriges Svante Axelsson.

Vad säger du om beskedet från Preem om att dra tillbaka sin ansökan?

– Egentligen är jag inte förvånad. Lönsamheten finns i det förnybara. Det här visar att klimatet och det ekonomiska motivet går hand i hand för företagen. Sen har nog även opinionstrycket påverkat.

Du tror att protesterna och kritiken mot Preemraff har haft effekt?

– Jag tror det här beslutet är en kombination av opinion och ekonomi för Preem. Men diskussionen om att det här är en olönsam investering för funnits länge. Det här är ett högriskprojekt.

Ser du någon hake med Preems beslut?

– Jag tror inte det. Som jag förstått är det ett klart nej. Jag tror detta är ett vägskäl i Preems historia.

 

Läs hela intervjun på Altinget Miljö & Energi. Där bemöter även Svante Axelsson påståendet att han skulle ha försvarat en utbyggnad av Preemraff. Teckna gratis provabonnemang här.

Forrige artikel Åsa Lindhagen (MP): Vårdens kompetens om hedersproblematik måste öka Åsa Lindhagen (MP): Vårdens kompetens om hedersproblematik måste öka Næste artikel Överblick: Ex-ministrar om Estonia och nya undantag i corona-regler Överblick: Ex-ministrar om Estonia och nya undantag i corona-regler
Överblick: Fler regioner får restriktioner och bensinpriset kan höjas

Överblick: Fler regioner får restriktioner och bensinpriset kan höjas

ÖVERBLICK. Stockholms region har hyrt in konsulter för 27 miljoner kronor trots sparkrav. Nooshi Dadgostar (V) är beredd att fälla regeringen och Trafikverket varnar för höjda bensinpriser. Blekinge region kan få lokala restriktioner i dag. Läs Altingets överblick.