Partiledarna som är mest populära på sociala medier

STRATEGI. Stefan Löfven vinner slaget om Facebook. På Twitter är Annie Lööf mest populär medan Ebba Busch har flest följare på Instagram. Men den partiledare som har flest följare totalt är Jimmie Åkesson. Altinget har kartlagt partiledarnas stöd på sociala medier.

Det är viktigt för politiska partier och ledare att profilera sig och synas i sociala medier. Men riksdagens olika partiledare varierar i popularitet. Vissa av partiledarna lockar betydligt fler följare än andra.

Ebba Busch (KD) har klart störst följarskara på Instagram, medan Annie Lööf (C) toppar listan på Twitter. En del partiledare återfinns inte i vissa sociala kanaler, men dyker i stället upp flitigt på partiets eget konto.

Den som var först ut på sociala medier, Jimmie Åkesson (SD), är den som har flest följare totalt. Medan Nyamko Sabuni (L) som var sist på bollen, har lägst antal följare.

Läs hela artikeln på Altinget Rikspolitik. I artikeln finns grafik över partiledarnas följare i olika sociala medier och kommentarer från bland annat Nyamko Sabuni, Sverigedemokraternas kommunikationschef och en sociala medier-forskare.

,

Forrige artikel Corona: Myndigheternas dagliga pressträff om pandemin (5 maj) Corona: Myndigheternas dagliga pressträff om pandemin (5 maj) Næste artikel Överblick: Så ska regeringen försvåra sprängningar och GD kallad till utskott Överblick: Så ska regeringen försvåra sprängningar och GD kallad till utskott
Kommuner säger nej till sammanslagningar

Kommuner säger nej till sammanslagningar

REMISS. Kommunutredningens remisstid går ut i dag. Merparten av kommunerna säger nej till skuldavskrivning för sammanslagningar. De ser överhuvud taget inte att sammanslagningar löser några problem.