Skolinspektionen ändrar plan – huvudmän får mer tid på sig

TILLSYN. Myndigheten kan inte vara på plats i skolorna just nu och göra sina inspektioner. Skolinspektionen stuvar om i arbetet och huvudmännen får mer tid på sig att åtgärda problemen.

Skolinspektionen är en av de myndigheter som har mycket fysisk närvaro på skolorna runt om i landet. På grund av coronaviruset har myndigheten fått möblera om i verksamheten.

Nu görs inga besök eller inspektioner på skolor på grund av risken för smittspridning. Men även för att huvudmännen redan är i en ansträngd situation.

– Med undantag för om vi skulle få in en allvarlig signal från en skola att någon far illa eller liknande, säger Agnes Gidlund, pressekreterare vid Skolinspektionen, till Altinget.

Planerade inspektioner framöver har också blivit uppskjutna. Skolinspektionen ska nu också se över möjligheter att granska på distans.

Läs mer om hur Skolinspektionen hanterar läget i artikeln på Altinget Utbildning. Teckna gratis provabonnemang här.

Forrige artikel Riksdagspolitiker coronasmittad  – inlagd på sjukhus Riksdagspolitiker coronasmittad – inlagd på sjukhus Næste artikel Överblick: Almedalen ställs in och FI slopar amorteringskrav Överblick: Almedalen ställs in och FI slopar amorteringskrav
SSU: Fel att beskatta sexarbete

SSU: Fel att beskatta sexarbete

SLUTREPLIK. Det finns inget annat yrke där forskning visar på att en majoritet utsätts för sexuellt våld i tjänst. Därför vill SSU inte låta sexarbete beskattas, som Cuf och Luf vill. Det skriver Philip Botström och Josefine Helleday, SSU.