Så är coronaläget på myndigheterna

LÄGESBILD. På Riksbanken är en av de högsta cheferna smittad av coronaviruset och på Skatteverket arbetar 97 anställda hemifrån. Altinget har kartlagt hur 13 statliga myndigheter hanterar coronaviruset.

De flesta myndigheter följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Men vissa går utöver det och uppmanar personal att arbeta hemifrån och att undvika externa möten.

Myndigheter med corona

Arbetsförmedlingen, Pensionsmyndigheten och Riksbanken har personer som är coronasmittade. Samtidigt har flera andra myndigheter personer som sitter i karantän eller arbetar hemifrån.

Skatteverket har exempelvis 97 personer som jobbar hemifrån för att de antingen har varit i ett område som listas på krisinformation.se, eller för att de tillhör en riskgrupp.

Läs hela artikeln med utförliga svar från de 13 myndigheterna på Altinget Rikspolitik.

,

Forrige artikel En coronasmittad i försvaret – så hanterar Försvarsmakten läget En coronasmittad i försvaret – så hanterar Försvarsmakten läget Næste artikel Överblick: Finansmyndigheter försöker dämpa ekonomiska effekter och coronasamordnare utsedd Överblick: Finansmyndigheter försöker dämpa ekonomiska effekter och coronasamordnare utsedd