Grattis Mikael Odenberg

Mikael Odenberg, styrelseordförande Karolinska institutet, tidigare generaldirektör Svenska Kraftnät, tidigare försvarsminister, tidigare riksdagsledamot (M), fyller i dag 66 år.

Mikael Odenberg
Mikael Odenberg

 

1) Vad arbetar du med i dag?

Utöver styrelsearbete ställer jag upp som talare i olika sammanhang. Jag gör också en del konsultjobb. Och inte minst ska jag nästa år samtalsleda Altingets nätverk om cyber- och informationssäkerhet.

 

2) Vilken politisk fråga är viktigast för dig?

Jag är mest bekymrad över det splittrade parlamentariska läget. Vi kommer inte att kunna få den majoritetsregering som Sverige skulle behöva för att få viktiga strukturreformer genomförda.

 

3) Hur firar du födelsedagen?

Jag tycker ärligt talat allt mindre om att fylla år. Däremot är det en bra förevändning för att samla den närmaste familjen hemma, äta gott och umgås. Och det är precis så planen ser ut.

Forrige artikel Grattis Benjamin Dousa Næste artikel Grattis Alice Bah Kuhnke
Glad sommar – på återseende i augusti!

Glad sommar – på återseende i augusti!

SOMMAR. Nu tar Altinget och redaktörerna för alla våra sakpolitiska nyhetsbrev semester. Även den dagliga gratisöverblicken tar paus under sommaren. Vi gör det med en bra känsla i magen och tillförsikt inför framtiden, trots tuffa tider. På återseende i augusti, kära läsare!